Online nieuwsmagazine CIP.nl draait om content. Iedere maand bezoeken 250 duizend mensen deze website om bijgepraat te worden over het allerlaatste nieuws uit christelijk Nederland.

terug naar overzicht

Realisatie website CIP.nl

Codalt realiseerde de website voor CIP.nl. Wat klein begon, is uitgegroeid tot een platform van formaat. Dit platform bestaat uit diverse onderdelen, die stuk voor stuk door Codalt ontwikkeld zijn.

Ledensysteem
Sinds de lancering heeft de website duizenden betalende leden geworven. Deze leden kunnen meer artikelen lezen of ze gratis weggeven. Met een klik op de knop kunnen maandelijks de abonnementsgelden geïncasseerd worden middels een SEPA (Europees) PAIN-incasso bestand. Ook worden heldere financiële overzichten gepresenteerd.

Advertentiesyteem
Adverteerders kunnen op CIP zelf hun banners en native ads plaatsen. Zo kunnen zij zorgen dat deze afgewisseld worden en A/B tests uitvoeren. Ook hebben zij toegang tot statistieken. Adverteren is hierdoor 100% transparant en meetbaar. Daardoor levert adverteren op CIP meer geld op dan voorheen, terwijl de tijdsbelasting voor het team wordt verlaagd. Adverteerders krijgen binnen dit systeem zelf een tegoed, wat ze binnen een tijdsbestek kunnen opmaken.

Rik Bokelman, eigenaar CIP Media {
Ik ben enorm blij dat Codalt onze websites voor zowel onze gratis lezers, als onze leden en adverteerders zo goed ontwikkeld heeft. Zonder deze goede aanpak waren we niet zo hard gegroeid de afgelopen jaren.

Geautomatiseerd mailen
Bezoekers van CIP worden op basis van hun gedrag automatisch gemaild met aanbiedingen voor bijvoorbeeld het lidmaadschap. Dit zorgt voor een stijging van het aantal aanmeldingen, omdat bezoekers e-mails krijgen op een moment dat zij geïnteresseerd zijn. Codalt implementeerde dit systeem op zo'n manier dat de redactie zelf nieuwe e-mails kan opstellen, zodat geen geld verloren gaat aan ontwikkelwerk dat een gebruiker zelf kan doen. Dagelijks worden vanuit dit systeem tientallen e-mails verstuurd, met meetbare resultaten.

Supersnelle website
Een drukbezochte website wordt snel langzaam. En met een langzame website verlies je bezoekers. Daarom heeft Codalt in snelheid geïnvesteerd door het bouwen van een cachingsysteem. Hierbij is gekozen voor een variant op full-page caching, zodat er ook dynamische content geladen kan worden zonder caching overboord te gooien. De website blijft zo snel, ook als er veel bezoekers zijn.

Het uitbouwen van een platform als CIP.nl kan alleen als beide partijen bereid zijn een langdurige relatie aan te gaan. Een intensieve samenwerking die leidt tot mooie resultaten!

Tjalling Knulst {

“Ik vertel u graag meer over de mogelijkheden voor uw bedrijf!”

Bellen Mailen