C.S.G. de Waard is een christelijke scholengemeenschap in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee. Voor deze stichting ontwikkelden wij diverse websites, een portal en een app.

terug naar overzicht

Applicaties voor C.S.G de Waard

Codalt realiseerde 16 websites voor de scholen die onder het bestuur van C.S.G. de Waard vallen én er werd een overkoepelende website voor de stichting gerealiseerd.

De websites zijn een belangrijk communicatiemiddel voor de scholengroep in het contact met belanghebbenden. Wij hebben ervoor gekozen de websites te baseren op een template, zodat consistentie en eenduidigheid in de communicatie gewaarborgd blijven.

Met zo'n 3.000 leerlingen en 350 medewerkers kun je je voorstellen dat ook interne communicatie de nodige aandacht behoeft. Het bestuur van de stichting heeft voor het goed stroomlijnen van de interne communicatie gekozen voor de ontwikkeling van een portal.

Piet Diepenhorst {
Dankzij jullie hebben we nieuwe en toekomstbestendige stappen kunnen zetten voor onze leerlingen, ouders en docenten. Bedankt daarvoor!

Standaardoplossing of maatwerk?
Een belangrijke vraag die ons regelmatig gesteld wordt, is of je beter kunt kiezen voor een standaardoplossing of voor maatwerk. Deze scholengroep vond het van belang dat de software naadloos aansloot op hun wensen. Een keuze voor maatwerksoftware is dan snel gemaakt. Aan standaardsoftware moet je, hoe goed deze ook te configureren valt, altijd je werkwijze en wensen aanpassen. Bij maatwerksoftware passen wij de werking aan op de werkwijze en wensen van de klant.

Koppeling met leerlingvolgsysteem
Om een dubbele administratie te voorkomen heeft Codalt een SOAP-koppeling ontwikkeld met de API van het leerlingvolgsysteem Parnassys. Alle docenten, leerlingen en docenten worden automatisch gesynchroniseerd. Zo blijft de leerlingadministratie op een centraal punt geregeld, terwijl wel alle ouders zonder extra administratie toegang hebben tot het portal.

Het portal komt binnenkort ook als app beschikbaar, een hybride app die zowel op Android als IOS gebruikt kan worden.

Tjalling Knulst {

“Ik vertel u graag meer over de mogelijkheden voor uw bedrijf!”

Bellen Mailen